Svetsning av ramper för ökad tillgänglighet

FEAL utvecklar och tillverkar uppkörningsramper. De är till för att människor med rullstol eller rollator enkelt ska kunna ta sig in och ut ur byggnader och fordon. De anlitar Vestelv framför allt för att svetsa ihop ramperna och tillverka komponenter.

I Sverige finns höga krav på tillgänglighet, både i plan- och bygglagen samt i FN-konventionen. Allmänna platser ska vara tillgängliga för alla ­– och dessa ställer krav på att det finns ramper för dem med nedsatt rörlighet.

FEAL utvecklar och tillverkar en rad olika ramper i aluminium, från fordon till trösklar. Vestelv hjälper till med svetsning, skärning av plåt och tillverkning av komponenter till ramperna.

”Vi uppskattar särskilt den öppna dialogen med Vestelv.”

– Vestelv är en mycket bra samarbetspartner och vi uppskattar särskilt den öppna dialogen med dem. Det är högt i tak hos Vestelv och de stöttar oss med både svetsning och produktion vid höga arbetstoppar, säger Mats Sundstedt som är vd på FEAL.

­– Ibland har vi riktigt stora beställningar från USA, och det hade inte varit möjligt att leverera dem utan Vestelvs hjälp, säger Mats Sundstedt.

OM FEAL

Gör: Ramper för ökad tillgänglighet
Finns i: Horndal
Grundades: 1991
Anlitar Vestelv för: Legotillverkning, svetsning

Rulla till toppen