Stora luftkuddetruckar för tunga lyft i industrin

Solving är kända för att kunna flytta riktigt tunga saker, allt från transformatorer till flygplan på upp till tusen ton. Det gör de genom  olika system på hjul eller luftkuddar. Vestelv tar fram och hjälper till att utveckla komponenter som ingår i dessa system.

Med Solvings luftkuddetruckar flyter stora laster på en luftfilm, ungefär som en svävare inomhus. Dessa stora plattformar i aluminium och stål tillverkar Vestelv, med laserskärning,  robotsvetsning och pulverlackering. Dessutom hjälper Vestelv till med konstruktionsbiten, där de är delaktiga och tycker till om hur produkterna kan tillverkas på bästa sätt.

­ – Vestelvs höga nivå av delaktighet i konstruktionsstadiet har jag aldrig tidigare upplevt. De tillverkar inte bara efter en ritning, utan de kommer med konkreta förslag på hur man kan göra det både bättre och billigare. När man sitter och ritar tänker man inte alltid på hur det ska svetsas, men det gör Vestelv, säger Anders Mattsmyr, produktionsledare på Solving.

”Vestelv tillverkar inte bara efter en ritning, utan kommer med konkreta förbättringsförslag.”

­­– Det är kul att jobba med Vestelv. De är alerta, snabba på att svara och alltid positivt inställda till de utmaningar som dyker upp längs vägen. Just den snabba responstiden gör att det är lätt att hålla bollen i rullning – inget i processen blir hängande i luften, säger Anders Mattsmyr.

OM SOLVING SWEDEN

Gör: Tillverkar luftkuddar för hantering av tunga laster
Finns: Västerås
Grundades: 1992
Anlitar Vestelv för: Tillverkning och utveckling av komponenter

Rulla till toppen