Kompletta maskiner till industrikunder

ELE Engineering är ett ingenjörsföretag som hjälper industriföretag med bland annat teknisk expertis och maskinkonstruktion. De anlitar oss på Vestelv för att bygga kompletta maskiner åt sina kunder, efter färdiga ritningar.

ELE är specialiserade på skräddarsydda lösningar till industrikunder. De designar och ritar allt från handhållna verktyg till stora maskinlinjer, som förbättrar arbetsmiljön eller höjer produktionskapaciteten inom industrin.

­– Ofta kontaktar ELE oss på Vestelv direkt när de har fått en förfrågan från sina kunder. Vi diskuterar och ger input till hur lösningen kan se ut, och vi föreslår ofta anpassningar för att förbättra och effektivisera såväl tillverkningen som slutprodukten. När vi har landat en lösning tar vi fram den kompletta maskinen och testar den i vår verkstad innan installation hos kund, säger Kristian Rönnqvist som är projektledare och platschef på Vestelv.

”Allt vi levererar byggs av Vestelv, som har ett stort kunnande inom det tillverkningstekniska.”

– För oss är Vestelv en samarbetspartner med stor kompetens inom tillverkningsteknik. De bidrar med stort kunnande och lång erfarenhet om hur man rent praktiskt skruvar ihop maskiner på bästa sätt utifrån en ritning, något som är värdefullt för oss, berättar André Nilsson som är enhetschef på ELE Engineering i Sundsvall.

En lyckad kombination som säkrar bra leveranser

Att rita en maskin och sedan få ihop den efter ritningen kräver olika kompetenser. Därför uppskattar André Nilsson samarbetet med Vestelv där de ofta diskuterar idéer utifrån sina olika perspektiv.

– Vi kan bolla idéer redan på konstruktionsstadiet där Vestelv kan komma med input med hur det kommer att fungera när man ska sätta ihop maskinen. Det är de otroligt kunniga på. Kombinationen av våra kunskaper gör att vi kan säkra riktigt bra leveranser till våra kunder, säger André Nilsson och tillägger:

– Samarbetet fungerar jättebra och vi pratar i princip dagligen med varandra. Allt vi levererar byggs av Vestelv, som alltid håller en väldigt hög kvalitet.


OM ELE ENGINEERING

Gör: Ingenjörskonsulter åt industrikunder
Finns i: Västerås, Sundsvall och Borlänge
Grundades: 1984
Anlitar Vestelv för: Maskintillverkning

Rulla till toppen